Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Arkitekten Claudio Ranieri

Ett gäng ratade spelare ingen trodde på, där de största stjärnorna spelade i lägre divisioner för inte alltför längesen. Eller nja, det var nog bara en som på riktigt trodde på de, nämligen mannen som under åren varit mest ratad av alla - Claudio Ranieri. De fascinerande historierna om Mahrez svåra uppväxt, den krokiga vägen till toppen och att han bara för två säsonger sedan lirade i franska andraligan i Le Havre, liksom Vardys dito, i all ära. Men hyllas den som hyllas bör. Claudio Ranieri har varit i många toppklubbar när de varit stukade och behövt få in stabilitet, men har samtidigt aldrig ansetts vara en tränare som kan föra lagen till titlar. Han satte grunden i Chelsea som Mourinho kunde segla på.Och när Ranieri var tvungen att gå så yttrade ägaren Abramovich orden: Med Ranieri vinner man inga titlar.
   Han tog över Juventus efter att de gick upp i Serie A, satte en stabil grund som Conte och Allegri vidare förädlat, och tog de till en Champions League-plats samma säsong. Han tog över Monaco när de var i Ligue 2 och tog upp de till högstaligan samma säsong. Och redan efter första säsongen i Ligue 1 så hamnade laget på en imponerande andraplats, bakom giganterna PSG. Men till allas förvåning så blev det inte mer än så. Den ryske ägaren Rybolovlev tyckte inte det var bra nog och Ranieri fick än en gång lämna någonting han byggt upp.
Det blev nog aldrig som det var tänkt för Ranieri. Det blev bara så mycket bättre än så. Och det tillsammans med att laget med små medel lyckats utmana giganterna, i en tid där pengarna styr alltmer, har gjort Leicester till allas favoriter. Men mest av allt, Ranieri fick till slut sitt riktiga erkännande och sin första stora titel.

Skrivet av:

hamodi.nextinfootball.se

Dela på sociala medier

Fler inlägg av hamodi

Kommentera
Redaktionen Nyheter24

Hej!

Kul text, mycket matnyttig och intressant info. Ett kort tips för att göra texten mer enkel att läsa är att dela upp det lite mer i stycken så det inte ser så "mastigt" ut.

Kör hårt!

Svar: Tack!:)
hamodi.nextinfootball.se