Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Vem ska ersätta Benzema?

Förmodligen deltar inte Benzema i sommarens EM-slutspel. Visserligen finns det redan en självklar favorit till att axla hans roll i Antoine Griezmann. Men bakom honom, vad hittar man då? I mina ögon finns en självklar spelare som måste med - Kevin Gameiro.

Från Strasbourg till storsuccé i Lorient med 22 ligamål i sin sista säsong och flyttlasset bar vidare till PSG. Men att hamna i skuggan av både klara och oklara anledningar är aldrig lätt, fråga bara Kevin Gameiro. Visserligen fick han spela en hel del under sin första säsong i klubben, men i den andra kom spelare som Zlatan och Lavezzi. Trots ynka sju starter så blev det åtta ligamål. Det var under en tid där PSG ledda av Ancelotti spelade en hel del 4-4-2, där oftast Lavezzi fick platsen på bekostnad av Gameiro. Men Gameiro bet ihop och visade klass varje gång han kom in på plan genom att ALLTID leverera. Detta gjorde däremot inte Lavezzi. Att han gick före Gameiro där och då handlar enbart om att han var ett prestigeköp, och det fick Gameiro betala priset för.
Gameiro ville på allvar slåss om en plats i Frankrikes VM-trupp och valde att flytta till Sevilla 2013, men hamnade på nytt i skuggan av ett annat nyförvärv i Carlos Bacca. Men trots att Gameiro kom småskadad till Sevilla och inte fick i sig en försäsong, samtidigt som han knappt spelade under hösten på grund av sin skada, så lyckades han ändå mäkta med hela 15 ligamål och vann den interna skytteligan. Han gjorde flera viktiga mål, inte minst i Europa League-slutspelet.
Säsongen efter var det precis samma sak. Han fick försäsongen förstörd av en knäskada - återigen - men lyckades ändå imponera och var en av Europas allra bästa inhoppare. Visserligen blev det inte lika många ligamål men han fortsatte att göra viktiga mål. Trots sin sits i laget så klagade han aldrig, och även på planen uppträder han alltid exemplariskt, och det är kanske det som satt käppar i hjulen. I en tid där arrogansen, glamouren och varumärket fått en allt betydande roll så har det mer ärliga, ödmjuka och tystlåtna fallit undan och förbisetts eftersom det inte anses vara lika attraktivt, helt enkelt. Kanske är Gameiro för snäll för sitt bästa. Aldrig har han gått ut i median och klagat på den bristande speltiden - tvärtom - han har bara fortsatt kämpat hårt och visat en stark attityd. Aldrig är han den som klagar och gnäller på domaren, motspelarna eller lagkamrater.
Men det sägs att den som väntar på gott väntar aldrig för länge (även om han väntat extremt länge). Inför denna säsong lämnade Bacca och in kom både Immobile och Llorente. Men Gameiro ville annat och lyckades hålla sig skadefri och fick i sig en ordentlig försäsong. Han har visat en extrem snabbhet få anat att han hade. Han har varit klokare, snabbare, smartare och tuffare och mer teknisk än någonsin. Trots att han är anfallare så ser man honom ofta försvara i sitt egna straffområde. Han är ett helvete för motståndarna med sitt uppoffrande spel och sättet han löper och pressar sönder försvar. Han droppar ner ständigt och fungerar väldigt ofta som en offensiv mittfältare. Han utför dribblingsräder få bemästrar, spurtat förbi olika försvar som få andra gör och levererar magiska passningar och assist som om han vore en uppgradering på Banega. Denna säsongen har han varit ostoppbar och ingen har kunnat peta honom. Immobile tröttnade direkt och lämnade efter en halv säsong i klubben, för under denna säsongen har Gameiro äntligen klivit ur skuggan och tagit steget till de största. Gameiro är inte bara en vanlig anfallare. Han är så mycket mer än så. Han är crack!
Men trots framgången så kan man kan inte låta bli att tycka synd om honom. För oavsett vad han gör på plan så kommer han aldrig bli ett stort namn så länge han spelar i Sevilla. Och nånting som tyder på detta är att den franska förbundskaptenen istället prioriterar spelare som Lacazette, Martial, Coman och Gignac som huserar i den mexikanska ligan. Och det är lite det jag menar att han är för snäll för sitt bästa. Trots att han spelar i världens bästa liga och i ett lag som är bättre än de tidigare nämnda spelares klubbar så räcker inte det. Trots att han gjort fler mål än dessa spelare och 25 mål i alla tävlingar, och trots att han avgör matcher vecka efter vecka och är alltid tungan på vågen så envisas Deschamps med att inte ta ut honom i truppen, och det i mina ögon är stor skandal och inget annat än ett tjänstefel.

Skrivet av:

hamodi.nextinfootball.se

Dela på sociala medier

Fler inlägg av hamodi

Kommentera